Cramele Recas Brasov

   Din respect pentru vin
 Brasov, Str. Saturn nr. 36
Tel: 0740.993.284
Luni-Vineri: 09-21
Sambata: 09-19

Istorie, Tradiţie, cultura, savoare, arome, intr-un cuvant CALITATE.

Din cele mai vechi timpuri vinul de aici a starnit, si apoi a domolit, setea trupului si a spiritului.

Vinuri de inalta calitate albe, rosii si roze apreciate in concursurile nationale si internationale cu diplome si medalii.

La Putere



  • Acest brand a fost conceput ca un produs exclusivist, destinat unei clase sociale deja realizata, persoane care cauta produse cu imagine. .








    Target & Pozitionare:
    Pozitionarea marcii: un raport pret-calitate exclusivist, vinuri cu peste 2 ani vechime, maturate in butoaie de stejar, vinificate din struguri de deosebita calitate, prezentate intr-un mod elegant si provocator, in ambalarea convenabila.
    Grup tinta: barbati/ femei, 30-50 ani, mediu urban mare, venituri mari, cunostinte ridicate despre vinuri, statut social ridicat.
    Momente de consum: ocazii deosebite, cadouri, consum la masa imbelsugata la restaurant sau acasa.
    Canal de vanzare: alimentatie publica doar locatii de lux, magazine specializate de vinuri, catering de lux.




  • Denumire/ Soi Litri Tip Alcool Sticle/bax
    Merlot 0,75L sec 12,5%
    6
    Feteasca Neagra 0,75L sec 12,5%
    6
    Cabernet Sauvignon 0,75L sec 12,5%
    6




    La Putere, Merlot 2009, sec, 13,5% vol.alc, DOC-CT Recaş
    Plin de forţă, convingător şi dominant - aşa pare la prima vedere Merlot-ul La Putere. Un vin care porneşte la drum cu arome intense, grele, cerneloase, cu iz de pământ, fum, muşchi şi licheni, aproape de mirosul unui foc de iarnă, într-o poiană din mijlocul pădurii. Se deschide, însă, pentru cei care au răbdare, spre dulceţuri de coacăze şi afine, condimente şi eucalipt, cu izuri de fructe de pădure roşii, zemoase, proaspăt strivite împreună. Gustul nu se dezice de impresia de forţă, însă este mai degrabă orientat spre puterea de seducţie. Catifelat, cu un discurs parcă ţinut în şoaptă, cu notele întunecate acoperind la început ansamblul de fructe, pare un amorez care-şi recită cele mai convingătoare versuri în surdină, la lăsarea întunericului. Treptat, însă, influenţa lemnului se domoleşte, vanilia îşi intră în drepturi, iar gustul devine brusc mai clar, mai limpede, mai luminos. Fructele explodează pe final, în postgust şi retronazal, cu un echilibru dat de senzaţiile de piele, tabac, cacao şi cafea provenite din taninurile calde, catifelate, dar încă puţin rugoase, cât să îşi anunţe prezenţa, dar să nu se transforme într-o astringenţă excesivă.
    * Se recomandă decantarea sau aerisirea timp de 30-60 de minute înainte de consum.

    La Putere, Fetească Neagră 2009, sec, 14% vol.alc, DOC-CMD Recaş
    Se spune despre Feteasca neagră că ar trebui să se consacre drept soiul naţional al României. Pentru cine gustă o asemenea sticlă, devine clar şi de ce se pun atâtea speranţe în acest strugure. Solar, purtător de căldură, este genul de vin care se strecoară imediat în mintea şi inima celui care ajunge să-l bea. Printre fructe proaspete şi flori uscate, se conturează un corp solid, dominat de nuanţe de prune afumate şi cireşe glasate. Gustat, devine exploziv: aciditate ridicată, semn că vinul este încă tânăr, iar aromele complexe mai au încă multă vreme de evoluat. Zmeura, seminţele şi dulceaţa de căpşuni, cireşele zemoase, o vagă dezvoltare de iod şi un final de condimente fac ansamblul cuceritor, gata pentru o descoperire continuă, întinsă pe durata a câteva ore, într-un recital de planuri coerent, dar mereu surprinzător.

    La Putere, Cabernet Sauvignon 2009, sec, 13,5% vol.alc, DOC-CT Recaş
    O demonstraţie de forţă încă de la primul contact: arome extrem de tipice şi de puternice: de la fructele roşii uscate la condimente, trecând prin tot spectrul caracteristic, de la frunzele groase de brusturi şi aromele pământoase până la iod, mentol şi eucalipt. Aerisit, se concentrează în zona de fructe negre - afine, coacăze, mure şi cireşe amare. Gustul, la fel de puternic, este însă îmblânzit de senzaţii dulcege şi de corpul extrem de solid, care justifică explozia de arome. Cu un atac de zmeură şi cireşe, gustul începe să-şi dezvăluie lemnul şi cafeaua abia mai târziu, spre începutul postgustului. Taninurile puternice şi aciditatea încă sesizabilă anunţă că este vorba despre un vin care mai poate fi păstrat destulă vreme şi care îşi va atinge maturitatea abia la sfârşitul lui 2011. Până atunci, însă, poate fi alăturat cu mult succes în gastronomie, pentru a uda cumsecade mese bogate în cărnuri şi brânzeturi maturate.